Pogosta vprašanja

 • V kolikor želite postati član kluba prosimo, da izpolnite priloženo pristopno izjavo, ki jo nato pošljete na naslov kluba, po elektronski pošti ali jo dostavite v klubsko pisarno v času treninga. Vaše članstvo bomo potrdili ob plačani članarini.

 • Za vpis v košarkarsko šolo Košarkarskega kluba Orli prosimo, da izpolnite priloženo prijavnico za vpis in jo prinesite s sabo na prvi trening.

 • Za vpis v na klubske treninge Košarkarskega kluba Orli prosimo, da izpolnite priloženo prijavnico za vpis in jo prinesite s sabo na prvi trening.

 • Šolski krožki, treningi v sklopu košarkarske šole, so brezplačni. Treningi v sklopu kluba pa so plačljivi.
  Klubski treningi so namenjeni tistim, ki želijo nekaj več. V tem primeru je potrebno plačati tudi vadnino. Ta je letna (od začetka do konca šolskega leta) in znaša 300€, plačuje pa se jo lahko tudi po obrokih (30€/mesec). V primeru, da želite vadnino poravnati v enkratnem znesku, se vam 2 vadnini odštejejo (se pravi plačate 240 €). Plačila se izvedejo po izdanem predračunu in sicer 15. v mesecu, plačilo pa se nanaša na tekoči mesec. Nakazilo se izvede samo na TRR. Račun bo izdan po izvedenem plačilu.

  Pri tem pa seveda upoštevajte:

  • celoletna vadnina je vplačljiva le do konca meseca septembra!
  • dodatni družinski popust: 2. član 20€/mesec , 3. in vsak naslednji član 15€/mesec!
  • v primeru predčasnega prenehanja obiskovanja športnega programa zneska celoletne vadnine ne vračamo! Razen v primeru bolezni in izključno na podlagi zdravniškega potrdila!

  Otroci, ki obiskujejo klubske termine, so seveda deležni tudi določenih ugodnosti. Klubska oprema, sodelovanje na tekmovanjih in turnirjih, popusti pri nakupu športne opreme, ipd.

  Pristopno izjavo imate v priponki. Izpolnjeno lahko prinesite trenerju ali pa skenirano pošljete preko e. pošte. V primeru, da pristopne izjave ne izpolnite smatramo, da ste se odločili za vadbo na šolskih krožkih.

 • Košarkarski klub Orli Postojna se financira iz članarin, vadnin, donacij in prispevkov sponzorjev. V zadnjem času pa se kot dodaten vir financiranja pojavlja tudi olajšava, ki jo lahko občani v okviru svoje dohodninske napovedi, namenijo raznim organizacijam, ki so pridobile za to potrebno dovoljenje. Ker je med temi tudi naš klub, vas prosimo, da del dohodnine namenite za razvoj postojnske košarke. Vaša pomoč pa nam bo dobrodošla tudi na vseh ostalih področjih klubskega udejstvovanja, saj si želimo, da je čim več naših članov vključenih v delo organov kluba, oziroma po svojih močeh pomaga pri klubskih aktivnostih.

 • Vedno se vsa tekmovanja odvijajo med vikendi, tako, da v šoli zaradi tekem le redko izostanete. Z starši in šolskimi pedagogi redno sodelujemo, saj je vaše izobraževanje na prvem mestu. V ta namen se s šolo in starši dogovorimo o statusu športnika, ki vam omogoča učenje in treniranje hkrati.

 • Šola je na prvem mestu. S starši se dogovoriš, da boš v naslednjih dneh popravil ocene ter tako pridobil možnost treniranja. Vendar to še ni vse! Dogovora se moraš držati in popravljene ocene obdržati, le tako ti bodo starši zaupali in ti omogočili treniranje košarke.

 • Za trening so potrebni čisti športni copati, hlačke, kratka majica ali dres, bidon za vodo, obilo dobre volje in zbranosti.

 • Redno in dosledno prihajanje na trening je obveza vsakega našega igralca in igralke. Košarka je ekipni šport, zato morajo vsi skrbeti, da omogočajo kvaliteten trening. Na trening je potrebno priti vsaj 10 minut pred pričetkom termina treninga.

 • Izostanek je potrebno sporočiti trenerju najmanj 1 dan pred treningom. Samo z rednim in pravočasnim obveščanjem je mogoče prilagoditi trening manjšemu številu igralcev in tako zagotoviti najvišjo kakovost treninga za soigralce.

 • Za domače tekme je zbor pred domačo dvorano vsaj 1 uro pred terminom tekme. Na gostujoče tekme peljejo starši igralcev. Pred odhodom iz Postojne se zberemo na skupni lokacijo in nato potujemo skupaj do gostujoče telovadnice.