Dohodnina

Namenitev dela dohodnine klubu!

Med tistimi, ki imajo pravico, da mu posamezniki namenijo del dohodnine, je odslej tudi Košarkarski klub Orli Postojna, kot društvo v javnem interesu. To pomeni, da mu lahko namenite brezplačno pomoč.

142.člen Zakona o dohodnini omogoča davčnemu zavezancu, da se do 0,5 odstotka odmerjene dohodnine, od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, posreduje v različne namene. Pri tem ne gre za dodaten izdatek, ampak za znesek, ki bi ga sicer porabila država. Dovolj je izpolniti predpisan obrazec (Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije) in ga poslati na naslov . Davčna številka KK Orli Postojna pa je 33220069.

Ne glede na to, ali boste izkoristili pravico do namenitve dela dohodnine ali ne, boste plačali enak znesek davka. Razlika je le v tem, da tako veste, za kakšne namene bo porabljen del vaše dohodnine in kdo ga bo prejel.

Vsem, ki se boste odločili za to brezplačno obliko pomoči našemu in vašemu klubu, se iskreno zahvaljujemo. Vsak evro je v negotovih časih dragocen, tudi s tem prispevkom bomo lažje nadaljevali z delom in skušali poskrbeti za nove tekmovalne uspehe ter vzgojo bodočih košarkarjev. Davčni organi bodo upoštevali zahteve, ki bodo prispele do 31. decembra.

Izpolnite obrazec za namenitev dela dohodnine klubu Zahteva_za_donacije ali obrazec na spletni strani eDavki.