Vizija

Poslanstvo našega kluba niso le športni rezultati. Naše znanje in izkušnje mladim omogočajo, da se v prostem času aktivno ukvarjajo s košarko. Ob tem jim pa omogočamo, da se lahko razvijejo v kakovostne in vrhunske igralce in igralke. Pri tem jih usmerjamo in vzgajamo, da imajo spoštljiv odnos do svojih soigralcev in tudi do sotekmovalcev.

KK Orli stremimo k nenehnem napredku in  utrjevanju položaja, da bi postali ena iz med  prepoznavnih sredin košarke v Sloveniji. Želimo postati kolektiv, ki bo združeval otroke ter jim približal ta lepi šport. Izpopolnjevali bomo klub na vseh področjih ter težili k ponovni uveljavitvi košarke v Postojni.

PREDSTAVITEV PROGRAMA

V programu kluba je vzpostavitev popolne športne piramide. Kar bo pripeljalo do popolnejšega razvoja in trdnosti košarke na Postojnskem. Najmlajšim želimo čim bolj približati košarkarsko igro, z namenom, da bi jo vzljubili in bi postala del njihovega življenja. Strokovni program vodi ekipa izkušenih trenerjev.

CILJI V PRIHODNJE

Vsaka nova sezona mora biti boljša kot leto pred tem. Cilj je izboljšanje kluba na vseh področjih.  S klubskimi dogodki želimo dograjevati  pripadnost in širiti množičnost v košarki, v lokalnem in regionalnem okolju; organizirati delo na vseh osnovnih šolah kot interesno košarkarsko  dejavnost; vzpostaviti dovršen proces sistematičnega usmerjanja nadarjenih otrok v košarko idr. Izvajanje sistematičnega treniranja posameznih ekip v mladinskem pogonu skladno s pripravljenimi programi je eden iz med poglavitnih ciljev našega kluba. Ena izmed nalog kluba bo iskanje in usposabljanje trenerskega, sodniškega in organizacijskega kadra.